PIHA & KORJAUSSUUNNITELMA

LAADUKAS JA HYVIN TOIMIVA PIHA NOSTAA TALOYHTIÖN ARVOA.*

Monet taloyhtiöt ovat tämän huomanneet ja ovat ottaneet piha-alueen rakentamisen ja korjaamisen osaksi taloyhtiön korjaussuunnitelmaa. Näin piha-alueet ovat osana budjettikokonaisuutta.

Kun pihaa joudutaan kaivamaan auki esimerkiksi putkiremontin tai sähköautojen latauspisteiden rakentamisen yhteydessä, kannattaa samalla kerralla suunnitella muutkin kaivuita vaativat pihan kunnostustarpeet, jolloin vältetään ylimääräiset kalliit kaivuutyöt. Samalla kannattaa miettiä nykyvaatimusten mukaisiksi myös pihan vedenhallinta, turvallisuus ja esteettömyys.

KIVEYS ON TOIMINNALLINEN & KESTÄVÄ RATKAISU

Päällysteet ovat käytännöllinen keino parantaa piha-alueiden laatua ja nostaa sen arvoa. Päällystetyypin valintaan vaikuttavat käyttömukavuus, ulkonäkö, turvallisuus ja rakennuskustannukset. Tärkeää on myös päällysteen kestävyys ja helppohoitoisuus. Laadukkaassa lopputuloksessa otetaan huomioon kohteen toiminnalliset vaatimukset sekä päällysteen pitkä käyttöikä.

Kotimaiset pihakivet tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia taloyhtiöpihojen laatutason ja toimivuuden parantamiseen. Ne on suunniteltu kestämään Suomen ilmasto-olosuhteista ja niillä on pitkä elinkaari. Muutostöiden yhteydessä pitkäikäiset kivet voidaan kerätä talteen ja käyttää uudestaan. Muurikivillä saadaan tehtyä lisää tilaa vaikkapa parkkipaikoille silloin, kun pihassa on korkeuseroja.

PIHASUUNNITELMA TUO PIHAN OSAKSI TALOYHTIÖN KORJAUSSUUNNITELMAA

Huolellinen suunnittelu on tärkeää turvallisen ja helppohoitoisen pihan luomiseen. Onnistuneeseen lopputulokseen vaikuttaa myös hoidon ja ylläpidon helppous. Kun piha on mukana taloyhtiön lakisääteisessä viiden vuodenkorjaussuunnitelmassa, yhtiö voi hallita kokonaisuutta parhaalla tavalla.

Tilanteita, jolloin pihan suunnittelu on ajankohtaista

*Lähde: Kiinteistön arvoon vaikuttavat tiedot perustuvat kiinteistövälittäjille tehtyihin kyselytutkimuksiin
(Sp-Kodin kenttäkysely, 2017 ja Inari Jansson, Viheraluerakantajat ry, 2010)